Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Фінансова та адміністративна відповідальність за несплату військового збору

August 13, 2014

Нагадаємо, нарахування, утримання та сплата (перерахування) збору до бюджету здійснюються в порядку, встановленому ст. 168 ПК для ПДФО за ставкою 1,5 % від об`єкта оподаткування.
Відповідно до п. 127.1 ПК передбачено, що ненарахування, неутримання та/або несплата (неперерахування) податків платником податків, у тому числі податковим агентом, до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.
Ті самі дії, вчинені повторно протягом 1095 днів, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 50 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.
Дії, вчинені протягом 1095 днів втретє та більше, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 75 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.
Перераховані штрафи не застосовуються, коли ненарахування, неутримання та/або несплата (неперерахування) ПДФО самостійно виявляються податковим агентом при проведенні перерахунку цього податку та виправляються в наступних податкових періодах протягом податкового (звітного) року.
Крім того, у день настання строку погашення податкового зобов’язання, визначеного податковим агентом при виплаті (нарахуванні) доходів на користь платників податків - фізичних осіб, та/або контролюючим органом під час перевірки такого податкового агента, нараховується пеня із розрахунку 120 % річних облікової ставки НБУ, діючої на день виплати (нарахування) доходів на користь платників податків - фізичних осіб.
Відповідно Кодексу про адміністративні правопорушення неутримання або неперерахування до бюджету сум ПДФО при виплаті фізособі доходів, перерахування ПДФО за рахунок коштів підприємств, установ і організацій (крім випадків, коли таке перерахування дозволено законодавством), неповідомлення або несвоєчасне повідомлення державним податковим інспекціям за встановленою формою відомостей про доходи громадян, тягнуть за собою попередження або накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій, а також на громадян - суб’єктів підприємницької діяльності у розмірі від 2 до 3 НМДГ.

За матеріалами офіційного сайту ІДД ЗІР (розділ 132.2).

Новини за темою:
Військовий збір у класифікації бюджету
Військовий збір: відповіді на актуальні запитання
Відкрито бюджетні рахунки для зарахування військового збору
З 03.08.14 р. діє Закон про внесення змін до ПК та встановлення 1,5 %-вого військового збору

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!