Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Доступ нотаріусів та держвиконавців до реєстрів Мін’юсту

August 8, 2013

Відповідно до Закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» внесено зміни до деяких наказів Мін’юсту щодо врегулювання доступу до реєстрів інформаційної системи Мін’юсту, зокрема до:

У визначених законодавством випадках нотаріуси при здійсненні нотаріальних дій з об`єктом нерухомого майна та державні виконавці під час примусового виконання рішень мають доступ до Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна та Державного реєстру іпотек.
У разі відсутності необхідної інформації у Реєстрі прав такі користувачі користуються інформацією про зареєстровані права власності або інші речові права з Реєстру прав власності на нерухоме майно, про обтяження речових прав з Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна та/або про іпотеки з Державного реєстру іпотек щодо цього об`єкта.
Також встановлено порядок дій нотаріуса у разі державної реєстрації відомостей про зміну застави повітряних та морських суден, суден внутрішнього плавання, космічних об`єктів, відступлення прав на предмет застави за договором, припинення застави суден та/або надання інформації про наявність чи відсутність застави суден.

Наказ Мін’юсту від 26.07.13 р. № 1538/5 набуде чинності через 2 місяці з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 13.08.13 р. № 59).


Новини за темою:

Зміни в сфері держреєстрації нерухомості

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!