Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чого очікувати від страхових експертів з охорони праці?

June 17, 2013

ФСС роз’яснив, що відповідно до Закону «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» виконання функцій Фонду щодо запобігання нещасним випадкам покладається на страхових експертів з охорони праці. 
Страхові експерти мають право за пред`явленням посвідчення безперешкодно та в будь-який час відвідувати підприємства, які використовують найману працю, для перевірки стану умов і безпеки праці та проведення профілактичної роботи з цих питань. 
Для виконання вимог Закону «Про охорону праці» щодо створення безпечних і нешкідливих умов праці для найманих працівників страховий експерт може вносити роботодавцям подання про порушення законодавства про охорону праці, які є обов`язковими для виконання. Такі подання можуть передбачати виконання заходів з профілактики, розроблених за результатами перевірки, застосування адміністративних стягнень або притягнення до відповідальності посадових осіб, які допустили порушення законодавства про охорону праці. За розглядом подання страхового агента орган виконавчої влади з нагляду за охороною праці має право заборонити подальшу експлуатацію робочих місць, дільниць та цехів, робота на яких загрожує здоров`ю або життю найманих працівників. 
Страхові експерти також мають право складати протоколи про адмінправопорушення у випадках несвоєчасного інформування Фонду про нещасні випадки на виробництві. Крім того, вони повинні надавати страхувальникам консультативну, методичну та інформаційну допомогу, сприяти у створенні та реалізації ними ефективної системи управління охороною праці. 
Лист ФСС від НВПЗ від 10.05.11 р. № 244-07-2 вважається нечинним.

Лист ФСС від НВПЗ від 13.06.13 р. № 371-06-13.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!