Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Ціни на газ для різних груп споживачів

January 8, 2014

Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, за погодженням з Мінекономрозвитку рекомендовано встановити на І квартал 2014 р. граничний (максимальний) рівень ціни на природний газ, що реалізується:
- установам та організаціям, які фінансуються з державного і місцевих бюджетів - 2448 гривень за 1000 куб. метрів;
- промисловим споживачам та іншим суб`єктам господарювання - 3113 гривень за 1000 куб. метрів.
Ціни названо без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється у розмірі 2 %, тарифів на послуги з транспортування, розподілу і постачання природного газу за регульованим тарифом.
Водночас суб`єктам господарювання, які виробляють теплову енергію, рекомендовано ціну у розмірі 1309,2 гривні за 1000 куб. метрів з урахуванням відповідних податків та зборів, коли йдеться про виробництво та надання послуг з опалення та постачання гарячої води (крім обсягів, що використовуються для виробничої (комерційної) діяльності) населенню, релігійним організаціям, національним творчим спілкам та їх територіальним осередкам. Це стосується також блочних (модульних) котелень, установлених на дахах та прибудованих. Ціни визначаються за умови ведення такими суб`єктами окремого приладового та бухобліку тепла і гарячої води і визначаються, виходячи з обсягу природного газу, що використовується. При цьому для об’єктів, що надають послуги по опаленню та постанню гарячої води бюджетним організаціям, рекомендована ціна газу для виробництва тепла - 2448 гривень за 1000 куб. метрів.

Постанова КМУ від 30.12.13 р. № 951 набуде чинності з дня опублікування.


Новини за темою:

Знижено тарифи на теплову, електричну енергію та транспортування газу

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!