Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Безробітні залучаються на тимчасову роботу: що в трудовій книжці?

August 19, 2013

Відповідно до Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру з особами, які беруть участь у таких роботах, роботодавці укладають в письмовій формі строкові трудові договори на строк, що сумарно протягом року не може перевищувати 180 календарних днів, про що вносяться записи до трудових книжок таких осіб.
Органи державної служби зайнятості уповноважені вносити безробітним особам у трудову книжку записи про період одержання допомоги по безробіттю. При цьому, трудові книжки таких осіб знаходяться у них, тому при працевлаштуванні на роботу (в т. ч. на тимчасову) особи зобов`язані самостійно подавати роботодавцю трудову книжку.
Усі записи в трудовій книжці про прийняття на роботу, переведення на іншу постійну роботу або звільнення мають вноситися власником або уповноваженим ним органом після видання наказу (розпорядження), але не пізніше тижневого строку, а в разі звільнення - у день звільнення і повинні точно відповідати тексту наказу (розпорядження). У разі порушення роботодавцем обов`язку щодо внесення в трудову книжку запису про тимчасову роботу працівник в праві звернутись з відповідною скаргою до Державної інспекції України з питань праці.
Крім того, відповідно до Закону «Про зайнятість населення» зареєстровані безробітні мають право на збереження виплати допомоги по безробіттю на період участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру (тривалістю до 180 днів), в т.ч. на період заміщення тимчасово відсутнього основного працівника.

Лист Мінсоцполітики від 05.06.13 р. № 6058/0/14-13/026.


Новини за темою:

На що можна витратити гроші, виділені на громадські роботи?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!