Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Безпечність та якість харчів в Україні за євростандартами – не раніше чим через рік

September 19, 2014

19.09.14 р. у «Голосі України» № 179 опублікований  Закон від 22.07.14 р. № 1602-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів».

Цей Закон набуває чинності через один рік з дня, наступного за днем його опублікування, тобто з 20.09.15 р., окрім вимог щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (ст. 21 Закону), які набирають чинності для:

– потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), - через 3 роки з дня, наступного за днем опублікування цього Закону, тобто з 20.09.17 р.;

– потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), - через 4 роки з дня, наступного за днем опублікування цього Закону, тобто з 20.09.18 р.;

– малих потужностей - через 5 років з дня, наступного за днем опублікування цього Закону, тобто з 20.09.19 р.

Протягом року до дня набрання чинності цим Законом Кабінет Міністрів України має привести у відповідність із цим Законом свої нормативно-правові акти, а також нормативно-правові акти міністерств та інших центральних органів виконавчої влади України.

 

Новини за темою:

Президент підписав Закон щодо вдосконалення безпечності та якості харчових продуктів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!