Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Банки можуть реструктуризувати кредити кримських переселнців

August 4, 2014

Нацбанк нагадав про необхідність сприяння особам, які переселяються з Криму у частині розблокування їх особистих рахунків та забезпечення можливості використання платіжних карток, емітованих в АР Крим та м. Севастополі, а також прискорення відкриття нових рахунків, випуску карток для зарахування соціальної допомоги, пенсій тощо.
Для зазначених цілей переселенці повинні пред`явити довідку про реєстрацію місця проживання/перебування осіб, які переселяються з АР Крим та м. Севастополя на материкову частину, із зазначенням факту переселення. Довідка надається територіальними підрозділами/органами Державної міграційної служби.
Крім того, банкам запропоновано розробити внутрішні положення, що визначають порядок перегляду умов оплати (реструктуризації) зобов`язань за кредитними договорами, зокрема, звільнення від штрафних санкцій, надання відстрочок в погашенні основного боргу та сплату відсотків тощо. Банки зобов`язані брати до уваги, що при переселенні з АР Крим та м. Севастополя існують об`єктивні обставини, що впливають на порушення нормального режиму виконання зобов`язань перед банківськими установами.

Лист НБУ від 31.07.14 р. № 47-604/41267.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!