Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перелік тем практичних керівництв серії «Бібліотека «Баланс» (I квартал 2021 року)

January 4, 2021

ПК, 2021, № 1-2 «Схеми бухгалтерських проведень» (січень)
Січень – час складання річної фінансової звітності підприємства. Фінзвітності потрібно приділити особливу увагу, адже вона є обов'язковим додатком до декларації з податку на прибуток, а звіт про фінансові результати – основа для визначення об'єкта оподаткування. Фінзвітність складається за даними бухобліку, тому перед її поданням важливо знайти відповіді на всі запитання, що виникали протягом року, і переконатися, що в обліку – повний порядок. Незамінним помічником у цій справі буде для вас наше практичне керівництво. У ньому ви знайдете схеми бухгалтерських проведень за всіма основними операціями, зокрема за операціями:
• з основними коштами та нематеріальними активами;
• біологічними активами;
• запасами;
• дебіторською та кредиторською заборгованістю;
• кредитами та позиками;
• іншими активами та зобов'язаннями.
Усі проведення будуть розглянуті на числових прикладах із необхідними поясненнями. Упевнені, що це видання стане вашою настільною книгою, до якої ви будете звертатися неодноразово.


ПК, 2021, № 3 «Зразки наказів на всі випадки життя» (лютий)
Діяльність будь-якого підприємства регламентується не тільки державними законодавчими нормативно-правовими актами, але й внутрішніми документами, такими як накази керівника. Багато наказів видаються саме на початку року, тому в лютому саме час приділити увагу цій темі. Правильне та своєчасне складання всіх необхідних наказів дозволить уникнути проблем при перевірках дотримання трудового законодавства, а також обґрунтувати правомірність відображення в обліку тих або інших витрат. Тому напевно для вас будуть корисними зразки наказів за різними напрямками діяльності підприємства, у тому числі:
• з організації бухгалтерського обліку (включаючи графік документообігу);
• кадрової роботи та відряджень;
• роботи з основними засобами та іншими необоротними активами;
• рекламних і маркетингових заходів;
• касової дисципліни.
Теорія буде в обов'язковому порядку підкріплена зразками, які без проблем можна буде використати на практиці.

ПК, 2021, № 4 «ПДВ- акценти – 2021: зміни та нестандартні ситуації» (лютий)
Платниками ПДВ є переважна більшість підприємств. У цьому практичному керівництві ми висвітлимо ті аспекти, які будуть найбільш актуальні в 2021 році, у тому числі з урахуванням останніх законодавчих змін і свіжих роз'яснень контролюючих органів, а також запитань, що надходять на нашу консультаційну лінію та в групи в соцмережах. Ми розглянемо, зокрема, такі теми:
• реєстрація платників ПДВ;
• визначення бази оподаткування в складних і нестандартних ситуаціях, що часто зустрічаються на практиці;
• особливості заповнення декларації з ПДВ і виправлення помилок у ній;
• актуальні питання щодо блокування податкових накладних і розрахунків коригування.
З нашим виданням ви будете в курсі всіх останніх змін, а отже, не допустите штрафонебезпечних ситуацій, пов'язаних із ПДВ.


ПК, 2021, № 5 «Оцінка достовірності фінзвітності під час проведення зовнішнього аудиту: як виявити та виправити помилки»
У цьому практичному керівництві ми наведемо приклади виправлення у фінансовій звітності (в ув'язці з декларацією з податку на прибуток) помилок, пов'язаних з урахуванням нематеріальних активів, запасів, дебіторської та кредиторської заборгованості, власного капіталу, доходів і витрат. Виправивши допущені помилки, усі платники податку на прибуток зможуть відкоригувати показники фінзвітності та декларації, а великі та середні підприємства – ще й отримати позитивний обов'язковий висновок зовнішнього аудиту.

ПК, 2021, № 6 «Кредити, позики, фіндопомога: правові аспекти та облік»
Це видання буде присвячене різним способам залучення фінансування на підприємство. Ми розповімо про особливості обліку банківських кредитів, у тому числі за програмою «Доступні кредити 5–7–9 %», а також заставленого майна. Також розглянемо порядок оформлення та обліку отриманих позик, поворотної та безповоротної фіндопомоги від резидентів і нерезидентів, зупинимося на питаннях дисконтування довгострокових заборгованостей.

Замовляйте прямо зараз!

Передплатіть практичні керівництва через редакцію:
• за номерами (044) 334-62-70, (056) 370-44-25, (067) 544-07-31;
• по електронній пошті product@balance.ua

Працюйте впевнено та без помилок!

⤷ ЗАМОВИТИ ⤶

Новини за темою:
Перелік тем практичних керівництв серії «Бібліотека «Баланс» (ІV квартал 2020 року)

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!