Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як закуповувати харчові продукти та послуги з організації харчування

January 24, 2022

Ринок публічних закупівель завжди насичений закупівлями харчових продуктів та/або послуг із приготування страв. Такі закупівлі проводять дитсадки, школи, їдальні держустанов тощо. Це надзвичайно складна процедура, адже потрібно не тільки організувати процес постачання харчових продуктів чи приготування страв із них, а й насамперед забезпечити їх якість та відповідність вимогам до зберігання, перевезення, фасування тощо. Розповімо, як правильно провести закупівлі харчових продуктів та/або послуг із харчування.

На сьогодні в електронній системі закупівель (далі – ЕСЗ) можна побачити закупівлі як окремих харчових продуктів, так і кейтерингових послуг. Загалом поділ за видами закупівлі у цій сфері має такий вигляд:

  • ДК 021:2015-15000000-8 «Продукти харчування, напої, тютюн та супутня продукція»;
  • ДК 021:2015-55520000-1 «Кейтерингові послуги»;
  • ДК 021:2015-55510000-8 «Послуги їдалень».

Кейтеринг – це спосіб організації харчування здобувачів освіти/дітей, що передбачає постачання і реалізацію готових страв, виготовлених без використання матеріально-технічної бази закладу освіти або закладу оздоровлення та відпочинку оператором ринку харчових продуктів, який здійснює постачання послуг із харчування (пп. 6 п. 3 Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого постановою КМУ від 24.03.2021 № 305).

Розглянемо більш детально основні вимоги до закупівель харчових продуктів та кейтерингових послуг.

1. Закупівля харчових продуктів

  • Чи можна закупити харчові продукти через Prozorro Market?

  • Які фактори впливають на розрахунок очікуваної вартості харчових продуктів?

2. Вимоги до предмета закупівлі

  • Які нормативні акти слід брати до уваги в разі формування вимог до харчових продуктів?

  • Які документи щодо якості продуктів може вимагати замовник від учасників?

  • Які ще вимоги можна встановлювати в разі закупівлі продуктів?

3. Закупівля кейтерингових послуг

  • Що таке кейтерингові послуги?
  • Які вимоги до кейтерингових послуг слід установлювати?
  • Як проводиться бракераж продуктів?

4. Додаткові вимоги до закупівлі кейтерингових послуг


Повну консультацію читайте у «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» № 5 від 31 січня 2022 року або на сайті Uteka у безкоштовному доступі для передплатників.

Дізнатись про всі вигідні умови передплати або

Оформити передплату на видання «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» на 2022 рік,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами  ☎️ (056) 370-44-25, (044) 333-91-40, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті у разділі «Магазиин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!