Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Агро» № 37, 2020

August 7, 2020

Ключовою темою «БАЛАНС-АГРО» № 37 є використання сільгосппідприємствами артезіанських свердловин для видобутку підземних вод. Такі свердловини є у переважної більшості агропідприємств, адже сільськогосподарське виробництво пов’язане із підвищеною потребою у воді, зокрема для поливу, напоювання тварин, санітарно-гігієнічних потреб тощо. Артезіанські свердловини підлягають державному обліку Держгеонадра. Також для їх використання та видобутку підземних вод можуть знадобитися дозвільні документи. Тож сьогодні ми розглянемо, як зареєструвати свердловину, які саме і хто повинен отримувати дозволи, а також які податки мають сплачувати власники та користувачі свердловин.
Фермерським господарствам значно скоротили перелік напрямів, за якими можна отримати державну підтримку в поточному році. Так, цього року на бюджетні кошти можуть розраховувати тільки новостворені господарства та фермери, які утримують корів молочного напряму продуктивності. Сімейні фермерські господарства, створені у формі фізособи-підприємця, можуть претендувати на компенсацію сплаченого ЄСВ. За іншими програмами, які діяли торік, цьогоріч можуть отримати держпідтримку лише ті господарства, які подавали документи в минулому році, але не отримали кошти з не залежних від них причин. Щоправда, за умови повторного подання документів до 1 вересня поточного року. Докладніше про це читайте у статті цього номера.
Ми отримуємо багато запитань стосовно виплати працівникам компенсації за невикористані дні відпустки. Наших читачів, зокрема, цікавить, чи можна виплатити компенсацію без звільнення працівника, в які строки вона має бути виплачена, чи надається компенсація за невикористані дні соціальної відпустки на дітей, яка відповідальність може бути застосована за невиплату компенсації. Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете у нашій консультації.
Також ми продовжуємо отримувати від сільгосппідприємств запитання про перевірки інспекторами Держгеокадастру. Так, на період карантину планові перевірки, у тому числі і Держгеокадастром, заборонено. Проте інспектори можуть завітати до вас із позаплановою перевіркою. Але для її проведення мають бути конкретні підстави. Які саме та як підготуватися до перевірки щодо дотримання вимог законодавства України про охорону земель, ви дізнаєтеся із нашої статті.

«БАЛАНС-АГРО» – нічого зайвого, тільки важливе!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на II півріччя 2020 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 333-91-40, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!