Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Агро» № 26, 2020

May 29, 2020

Шановні колеги! Пропонуємо вам ознайомитися зі змістом випуску «БАЛАНС-АГРО» № 26.
Сільгосппідприємствам, які займаються садівництвом, іноді доводиться розкорчовувати сад (або його частину), зокрема до запланованого строку закінчення його експлуатації. Це може статися з різних причин: дерева втратили свої плодоносні можливості або загинули внаслідок хвороби чи пошкодження шкідниками, форс-мажорних обставин (наприклад, пожежі) або прийнято рішення про перепрофілювання (наприклад, замість нерентабельного абрикосового саду хочуть посадити горіховий). Із статті цього номера ви дізнаєтеся, як документально оформити таку операцію, як мінімізувати податкові витрати, зокрема ПДВ, та відобразити в бухобліку операцію з ліквідації саду.
На практиці бувають ситуації, коли сільгосппідприємства придбавають товари (мінеральні добрива, насіння тощо) із відстроченням платежу до року й більше. При цьому сторони передбачають у договорі умови про перегляд ціни постачання товарів з її прив'язкою до курсу іноземної валюти (дол. США, євро) на дату фактичної оплати товарів. Якими документами оформити таке коригування ціни та як відобразити це в обліку, ви дізнаєтеся з нашої консультації.
Також у цьому номері ми розказали, як без суду можна оскаржити незаконне рішення або бездіяльність держреєстратора прав. Зокрема, трапляються випадки подвійної реєстрації прав на об’єкти нерухомості, такі як земельна ділянка. Або заявник, подавши необхідні для реєстрації документи, отримує безпідставну відмову. Через протиправні рішення реєстратора суб’єкт господарювання не може вільно діяти та ризикує втратити активи. Тому важливо знати, що робити в разі виникнення спору з реєстратором, щоб обійтися мінімальними втратами.
Ситуації, коли на підприємстві змінюється директор, виникають досить часто. Оскільки директор є посадовою особою підприємства, інформація про нього міститься в Єдиному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців і громадських формувань (далі – ЄДР), на нього оформлено електронний підпис, він підписує обов'язкову звітність підприємства. Тому в разі зміни директора потрібно виконати не тільки вимоги трудового законодавства, але й ряд інших процедур. Інакше підприємству можуть загрожувати серйозні штрафи. У консультації ми надамо відповіді на найбільш актуальні запитання, які допоможуть вам правильно змінити керівництво із законодавчої точки зору.
Також із матеріалів цього номера ви дізнаєтеся:
• чим ризикує суб’єкт господарювання, який не вніс вид діяльності до ЄДР;
• як оформити на роботу іноземця, що має посвідку на постійне проживання;
• хто зможе викупити земельну ділянку, надану в постійне користування, – фізособа чи фермерське господарство.

«БАЛАНС-АГРО» – нічого зайвого, тільки важливе!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на II півріччя 2020 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 333-91-40, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!