Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Про новий антикризовий закон, ринок землі та дивіденди

April 9, 2020

Карантин продовжено, але ми все одно працюємо разом з вами.
Ми вже писали, що 17 березня Верховна Рада прийняла низку законів, спрямованих на підтримку бізнесу в умовах карантину шляхом уведення додаткових пільг. Огляд цих законів і наші рекомендації щодо нововведень опубліковано в «БАЛАНС-АГРО» № 15 та № 16.
30 березня Верховна Рада прийняла новий Закон № 540, яким унесено зміни до більш ніж трьох десятків нормативно-правових актів. Поправки стосуються податкового законодавства (зокрема, підвищено ліміти доходів для єдинників, відтерміновано строк подання звітів), господарського законодавства (щодо можливості несплати орендної плати під час карантину), трудового, цивільного, судового законодавства тощо. У «БАЛАНС-АГРО» № 17-18 ми зробили огляд найбільш важливих для сільгоспвиробників змін та проаналізували їх вплив на господарську діяльність.
Не забули законодавці і про ринок землі. Так, 31 березня був прийнятий Закон про обіг земель сільськогосподарського призначення (на підставі законопроєкту від 10.10.19 р. № 2178), яким передбачено продаж сільгоспземель із 1 липня 2021 року. Проте у Верховній Раді вже зареєстровано декілька постанов про скасування цього закону. Тому його підписання головою Верховної Ради заблоковано до розгляду цих постанов (5 травня депутати мають зібратися на чергове пленарне засідання).
Також у цьому номері ми продовжимо висвітлювати тему нарахування та виплати дивідендів. Зокрема, розглянемо особливості виплати дивідендів членам фермерських господарств. Надання таким виплатам статусу дивідендів ускладнюється через неоднозначність законодавчих норм стосовно розподілу прибутку фермерських господарств та виплати його членам господарства. Юрист редакції надасть рекомендації, як прописати порядок розподілу прибутку у статуті для безперешкодного отримання такими виплатами статусу дивідендів. Адже оподаткування дивідендів, на відміну від інших доходів, значно привабливіше через знижену ставку ПДФО.
І наостанок про приємне. Наближається велике християнське свято – Воскресіння Христове. Тож я бажаю вам міцного здоров’я і терпіння. Нехай у ваших оселях панує радість, віра, надія та любов!

Бережіть себе та будьте здорові!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на 2020 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 333-91-40, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!