Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Карантин та його наслідки для господарської діяльності сільгосппідприємств

March 25, 2020

Як відомо, у зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції в Україні з 12 березня по 3 квітня запроваджено карантин. Безумовно, цей захід не міг не вплинути на провадження господарської діяльності суб’єктами господарювання та життєдіяльність громадян країни.
А 17 березня Верховна Рада прийняла чотири антикризових закони, які, зокрема, спрямовані на підтримку платників податків на період здійснення заходів із запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби.
Зокрема, на березень і квітень суб’єктів господарювання звільнили від сплати плати за землю (у т. ч. орендної плати за землі державної та комунальної власності), податку на нерухомість та ЄСВ за «себе» (для самозайнятих осіб, у т. ч. членів фермерських господарств). Протягом цього періоду платників податків не будуть штрафувати за податкові порушення. Крім того, до кінця травня введено мораторій на проведення податкових перевірок та багато інших новацій.
Про нововведення для бізнесу, передбачені Законом від 17.03.20 р. № 533-ІХ, ви дізнаєтеся з опублікованого у «Баланс-Агро» № 15 інформаційного листа ДПС, який містить відповіді податківців на основні запитання про податкові зміни, заплановані цим законом.
Ми розуміємо, що карантин передусім  позначився на трудових правовідносинах. Тому в цьому номері ви знайдете інформацію про те, як оформити відносини із працівниками на період карантину, щоб не порушити трудове законодавство. Також ми розкажемо, як надати працівникам відпустку за власний рахунок, як відправити співробітників на дистанційну роботу та все це оформити належним чином.
У наступному номері ми продовжимо висвітлювати тему карантину та його наслідків. Зокрема, розглянемо, чи необхідно суб’єкту господарювання отримувати сертифікат про настання форс-мажорних обставин унаслідок карантину, як вплине такий форс-мажор на виконання договірних зобов’язань, на взаємовідносини з контрагентами тощо.
У цьому номері також розпочато серію публікацій, присвячених порядку нарахування та виплати дивідендів. Так, із наших консультацій ви дізнаєтеся, якими є особливості виплати дивідендів у ТОВ, акціонерних товариствах, приватних підприємствах, як правильно оформити протокол про виплату дивідендів та як виплатити дивіденди готівкою. У продовження цієї теми в наступному номері ми розповімо, як відображаються у бухгалтерському та податковому обліку операції з нарахування та виплати дивідендів, а також як виплачуються дивіденди фермерськими господарствами.
Ми з вами у цей непростий час! Не хворійте та бережіть себе та своїх близьких!

БАЛАНС-АГРО» – нічого зайвого, тільки важливе!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на 2020 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 333-91-40, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!