Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зарахування переплати з податку на прибуток у рахунок сплати авансованих внесків

May 16, 2014

ПК встановлено, що сплата грошових зобов`язань або погашення податкового боргу платника податків з відповідного платежу можуть бути здійснені також за рахунок надміру сплачених сум такого платежу (без заяви платника) або за рахунок помилково та/або надміру сплачених сум з інших платежів (на підставі відповідної заяви платника) до відповідних бюджетів.
У зв`язку з цим Державною казначейською службою України відкрито відповідні рахунки для сплати платниками податку щомісячних авансованих внесків з податку на прибуток.
Обов`язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов`язання є подання платником податків заяви про таке повернення протягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми.
Платник податків подає заяву про повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов`язань у довільній формі, в якій зазначає напрям перерахування коштів:
- на поточний рахунок платника податків в установі банку;
- на погашення грошового зобов`язання (податкового боргу) з інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи незалежно від виду бюджету;
- повернення готівковими коштами за чеком у разі відсутності у платника податків рахунку в банку.

Лист Міндоходів від 24.04.14 р. № 6599/6/99-99-19-03-02-15.


Новини за темою:

Нарахування авансових платежів ФОП, яка протягом року перейшла зі спрощеної системи

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!