Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Статут сільгоспкооперативу: примірна форма

January 31, 2014

Відповідно до ст. 4 Закону від 17.07.97 р. № 469/97-ВР «Про сільськогосподарську кооперацію» затверджено Примірний статут сільськогосподарського виробничого кооперативу.

Наказ Мінагрополітики від 08.01.14 р. № 1 набув чинності з дня прийняття.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 12-14 Закону № 469/97-ВР членами сільськогосподарського виробничого кооперативу можуть бути фізичні особи, які виявили бажання об`єднатися для спільної виробничої діяльності на засадах обов`язкової трудової участі та внесли вступний внесок і пай у розмірах, визначених статутом кооперативу.
Сільськогосподарські виробничі кооперативи провадять господарську діяльність, основною метою якої є отримання прибутку, та реалізують свою продукцію за цінами, що встановлюються самостійно на договірних засадах з покупцем, і є суб`єктами підприємницької діяльності.
Право власності на землю може набуватися сільськогосподарським виробничим кооперативом шляхом внесення до пайового фонду земельних ділянок його членами, а також придбання земельних ділянок за договорами купівлі-продажу, дарування, міни, іншими правочинами.
Право власності на землю та право користування земельною ділянкою набуваються сільськогосподарським виробничим кооперативом відповідно до Земельного кодексу України.
[d1164] 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!