Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Посилено відповідальність військовослужбовців

February 5, 2015

Верховна Рада України ухвалила з урахуванням пропозицій законопроект № 1762 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності військовослужбовців, надання командирам додаткових прав та покладання обов`язків у особливий період".
Законодавчим актом покладено на командирів обов`язок вживати рішучих заходів щодо припинення вчинення кримінального правопорушення підлеглими та відновлення правопорядку.
Законом також запроваджено адміністративну відповідальність за вчинення військових адміністративних правопорушень. Зокрема, запроваджено відповідальність за відмову від виконання законних вимог командира (начальника), недбале ставлення до військової служби, порушення правил несення бойового чергування, порушення правил несення прикордонної служби, розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв військовослужбовцями. Командирам надано право складати адміністративні протоколи.
Законом вирішено питання відбування покарання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовцями військової служби за контрактом та призваними під час мобілізації.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Новини за темою:
Винагорода військовослужбовцям в особливий період та під час проведення АТО.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!