Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 1 липня 2015 року пиво відноситься до алкогольних напоїв

January 8, 2015

Згідно з Законом від 28.12.14 р. № 71-VIII з 1 липня 2015 року набуде чинності норма, якою визначено, що пиво – це насичений діоксидом вуглецю пінистий алкогольний напій із вмістом спирту етилового від 0,5 % об`ємних одиниць, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, що відноситься до товарної групи УКТ ЗЕД за кодом 2203.
Розлив пива здійснюється виключно у передбачені діючими стандартами скляну тару, металеві банки із харчового алюмінію, полімерні пляшки ПЕТФ, сувенірні пляшки та художньо оформлений посуд із скла, глазурованої кераміки, а також у алюмінієві бочки, бочки із нержавіючої сталі (кеги) та інші види тари згідно з чинною нормативною документацією.
Крім цього, встановлено, що у заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями додатково зазначаються адреса місця торгівлі, перелік РРО (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень РРО (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в органах державної фіскальної служби.
Органи ліцензування, що уповноважені видавати ліцензії на імпорт, експорт, оптову і роздрібну торгівлю алкогольних напоїв та тютюнових виробів, зобов`язані надати контролюючому органу за місцезнаходженням юросіб, місцем проживання ФОП інформацію про видані, переоформлені, призупинені або анульовані ліцензії у 5-денний строк з дня здійснення таких дій.

Закон від 28.12.14 р. № 71-VІІІ набув чинності з 01.01.15 р. (”Голос України” від 31.12.14 р. № 254).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!