Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Реалізація арештованого майна - через електронні торги

April 24, 2014

Мін`юст вирішив провести з 1 травня 2014 року у м. Києві, Вінницькій, Дніпропетровській та Львівській областях експеримент із запровадження реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів, а також затвердив Тимчасовий порядок реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів.
Так, документом передбачено, що реалізація арештованого майна здійснюється шляхом проведення організатором електронних торгів.
Організатор проводить електронні торги протягом 2 місяців з дати внесення інформації про лот у інформаційну систему, що забезпечує здійснення в електронній формі процесів подання й обробки заявок на участь в електронних торгах, проведення електронних торгів з реалізації арештованого державними виконавцями майна, обробку інформації про електронні торги (далі - Система).
Інформаційне повідомлення про електронні торги розміщується на веб-сайті електронних торгів Системою автоматично не пізніше ніж за 2 місяці до дати завершення електронних торгів.
Для участі в електронних торгах учасник проходить процедуру реєстрації на веб-сайті, сплачує гарантійний внесок у розмірі 5 % від стартової ціни лота на рахунок організатора, подає заявку на участь в електронних торгах за формою, розміщеною на веб-сайті, та виконує інші вимоги, визначені цим Порядком.
Заявка на участь в електронних торгах подається через веб-сайт в електронному вигляді та виключно по обраному лоту.
Система перевіряє відповідність заявки на участь в електронних торгах вимогам, визначеним Порядком, виконання розміщених в інформаційному повідомленні про електронні торги вимог до учасника та надходження гарантійного внеску на вказаний в інформаційному повідомленні про електронні торги рахунок організатора. У разі відповідності заявки зазначеним вимогам Система автоматично реєструє заявника як учасника електронних торгів.
Електронні торги розпочинаються у визначений в інформаційному повідомленні про електронні торги день.
Усі учасники, що були зареєстровані організатором, мають доступ до ходу електронних торгів. Учасники висувають свої цінові пропозиції по лоту. Цінова пропозиція подається через веб-сайт електронних торгів з кроком підвищення ставки, зазначеним у повідомленні про електронні торги.
Переможцем електронних торгів визнається учасник, від якого на момент завершення електронних торгів надійшла найвища цінова пропозиція.

Наказ Мін`юсту від 16.04.14 р. № 656/5 набув чинності з 22.04.14 р. („Офіційний вісник України” від 22.04.14 р. № 31).
[d1308]

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!