Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Розрахунок місцевої складової для об’єктів альтернативної електроенергетики

August 2, 2013

Відповідно до Закону «Про електроенергетику» (далі – Закон) затверджено Порядок визначення розміру місцевої складової для об`єктів електроенергетики, у т. ч. введених в експлуатацію черг будівництва електричних станцій (пускових комплексів), що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії (крім доменного та коксівного газів).
Цей Порядок поширюється на суб`єктів господарювання, які отримали ліцензію на здійснення господарської діяльності з виробництва електричної енергії або з комбінованого виробництва електричної і теплової енергії, мають у власності або користуванні об’єкти електроенергетики, будівництво яких розпочато після 01.01.12 р., введені в експлуатацію після 01.07.13 р., та які мають намір продавати електроенергію за «зеленим» тарифом.
Розмір місцевої складової для відповідного об`єкта електроенергетики визначається шляхом підсумовування фіксованих часток елементів місцевої складової українського походження, використаних при створенні такого об`єкта. Такі фіксовані частки приймаються на рівні, визначеному Законом, за умови підтвердження українського походження таких елементів.
При цьому, українське походження елементів місцевої складової (крім робіт з будівництва) підтверджується сертифікатами про українське походження та іншими документами, що засвідчують здійснення законодавчо визначених операцій щодо елементів місцевої складової.
Для забезпечення достовірності врахування елементів місцевої складової українського походження для об`єктів електроенергетики НКРЕ веде переліки елементів місцевої складової українського походження по кожному альтернативному джерелу енергії.

Постанова НКРЕ від 27.06.13 р. № 744 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 09.08.13 р. № 58).

 

Новини за темою:

Компенсації в сфері альтернативної електроенергетики

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!