Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Рада спрощує ведення бізнесу

October 9, 2013

Верховна Рада України прийняла у першому читанні та за основу законопроект № 2054а про внесення змін до Податкового кодексу України, яким пропонується спростити процедури обліку та реєстрації платників податків.
Зокрема: свідоцтво платника ПДВ вже з початку наступного року може замінитися випискою з відкритого реєстру, до якого всі платники матимуть вільний і безкоштовний доступ. Відразу після реєстрації дані про платника ПДВ будуть оприлюднюватися на офіційному веб-порталі Міндоходів. Підприємці зможуть замовляти, отримувати та надавати державним органам і контрагентам потрібні виписки в електронному вигляді.
Певні спрощення передбачені і для інших категорій платників. Так, кожен підприємець, який не сплачує ПДВ, отримає право бути платником єдиного податку відразу після реєстрації. Обов’язок платника повідомляти контролюючі органи про зміни у своїх даних буде скасовано – держустанови самостійно братимуть потрібні відомості в Єдиному реєстрі юросіб та фізосіб – підприємців.
Банки повідомлятимуть органи доходів і зборів про відкриття рахунків платників протягом одного дня, а не трьох, як зараз. У такий же термін Міндоходів братиме рахунки на облік.
Підприємцям також буде надана можливість повідомляти про всі об’єкти оподаткування за місцем основної реєстрації, а не за місцем знаходження кожного об’єкту, як це передбачено діючим законодавством.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!