Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підприємці зобов’язані звітувати про свого кінцевого вигодоодержувача: прийнято Закон

October 14, 2014

Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів».

Законом встановлено, що підприємства, крім державних та комунальних підприємств, зобов’язані встановлювати свого кінцевого вигодоодержувача, регулярно оновлювати і зберігати інформацію про нього та надавати її держреєстратору, у випадках та в обсязі, передбачених законом.

Неподання керівником юридичної особи або особою, уповноваженою діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), державному реєстратору інформації про кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) юридичної особи або подання завідомо неправдивої інформації про кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) юридичної особи — карається штрафом від 1000 до 2000 НМДГ або громадськими роботами на строк від 160 до 240 годин.

Також встановлено, що інформація про зареєстровані права та їх обтяження, що міститься у Держреєстрі прав, є відкритою та загальнодоступною.

Для фіз - та юросіб інформація з Держреєстру прав надається виключно за об’єктом нерухомого майна в електронній формі через офіційний веб-сайт центрального органу виконавчої влади чи в паперовій формі шляхом подання заяви особисто або пересилання поштового відправлення органам держреєстрації прав та нотаріусам.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

 

Новини за темою:

Юросіб забов’яжуть звітувати про своїх кінцевих вигодоодержувачів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!