Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд планує встановити акциз на енергетичні напої

April 28, 2015

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 2740 „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження ставок акцизного збору на енергетичні напої”.

Проектом запропоновано встановити, що енергетичний напій - газований або негазований безалкогольний напій (за винятком чаю, кави та напоїв на основі кавових та чайних екстрактів), який містить кофеїн з будь-якого джерела походження у кількості, що перевищує 150 мг/л та/або інші компоненти, які стимулюють центральну нервову систему, перелік яких та максимально допустимий рівень їх концентрації в енергетичних напоях визначається центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я».

Крім цього, пропонується ст. 215 ПК доповнити таблицею у якій зазначити, що ставка акцизного збору за 1 літр енергетичного напою складає 7 грн.

Проект спрямований на врівноваження попиту на енергетичні напої, створення умов за яких споживання таких напоїв буде наближено до норм встановлених лікарями (ефект буде досягнуто за рахунок зростання ціни на енергетичні напої, що може відбутись в наслідок запровадження ставок акцизного збору).

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!