Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Переоформлення права постійного користування землею

February 24, 2014

Держземагентство зазначило, що земельні ділянки, які перебувають у власності чи користуванні громадян або юридичних осіб, передаються у власність чи користування за рішенням органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування лише після припинення права власності чи користування ними в порядку, визначеному законом.
Рішення органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування приймаються на підставі проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у разі надання земельної ділянки із зміною цільового призначення та формування нової земельної ділянки (крім поділу та об`єднання).
Надання у користування земельної ділянки без складення документації із землеустрою здійснюється  за наступних умов:
- земельна ділянка має бути зареєстрованою в Державному земельному кадастрі відповідно до Закону України "Про Державний земельний кадастр";
- право власності на земельну ділянку має бути зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;
- незмінність її меж та цільового призначення.
Надання у користування земельної ділянки в інших випадках здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
Після реорганізації юридичній особі необхідно звернутись до органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування для надання земельних ділянок державної або комунальної власності у користування.

Лист Держземагентства від 14.01.14 р. № 28-28-0.17-250/2-14.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!