Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Охоронні послуги: який код зазначати в податковій накладній?

April 10, 2017

Наше підприємство є охоронним агентством і надає послуги з охорони різних об'єктів. Який код слід зазначати в податковій накладній (далі – ПН), якщо ми не надаємо послуги з охорони приватних осіб (код 80.10)?

Код для оформлення ПН слід шукати у Класифікаторі ДК 016:2010. У ньому ми знаходимо розділ 80 «Послуги, пов'язані з безпекою і розслідуванням», а на рівні класу (перші чотири знаки) код 80.10 означає послуги, пов'язані з особистою безпекою, тобто, по суті, послуги охоронців. Але підприємство, що поставило запитання, такі послуги не надає.

Що ж робити?
Давайте пригадаємо, що послуга за Класифікатором ДК 016:2010 є результатом окремого виду економічної діяльності згідно із КВЕД. Тому за більш повним роз'ясненням видів діяльності, які ховаються під кодами розділу 80, звернемося до Методологічних основ і пояснень до позицій Класифікації видів економічної діяльності, затверджених наказом Держкомстату від 23.12.11 р. № 396 (далі – Методологічні основи).
Згідно з роз'ясненнями, наведеними в Методологічних основах, клас 80.10 «Діяльність приватних охоронних служб» включає надання однієї або кількох із таких послуг:
· використання броньованих автомобілів;
· послуги охоронців;
· послуги детекторів брехні;
· послуги зі зняття відбитків пальців;
· послуги охоронників.
Як бачимо, послуги охоронників (як окремий вид послуги, а отже, у тому числі і послуги з охорони об'єктів суб'єктів господарювання) також відносяться до класу 80.10. Якщо розглядати детальніше (на рівні підкатегорії Класифікатора ДК 016:2010), то ці послуги знаходяться під кодом 80.10.19 «Інші послуги, пов'язані з безпекою». Але оскільки при оформленні ПН достатньо зазначити перші чотири знаки коду, підприємство зазначає в ПН код 80.10.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!