Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові вимоги до якості та безпечності харчових продуктів – крок до європейських стандартів

October 13, 2014

На виконання Програми економічних реформ на 2010-2014 р. внесено зміни до ДСНтП «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини».

Відтепер не допускається використання м’яса птиці механічного обвалювання та колагенвмісної сировини тваринного походження (шкури свинячої, жилки ковбасної, шкури птиці, яловичих рубців та губ тощо) для виробництва продуктів дитячого, дієтичного харчування, для харчування дітей в організованих дитячих колективах, а також як сировини для виробництва напівфабрикатів та кулінарних виробів у закладах ресторанного господарства.

Забороняється використовувати сировину, піддану повторному заморожуванню, для виготовлення харчових продуктів та, як і раніше, м’ясо птиці, крім охолодженого, для виробництва охолоджених напівфабрикатів та харчових продуктів, що не пройшли термічну обробку.

Виключено п. 4.13 ДСНтП, який містив вимоги щодо нормування діоксинів у всіх групах харчових продуктів, визнавав недопустимим їх наявність у продуктах дитячого харчування та встановлював обов’язковість контролю за вмістом діоксинів виробником (постачальником, імпортером) продуктів. У разі погіршення екологічної ситуації у зв’язку з аваріями та катастрофами, що можуть призводити до утворення та потрапляння діоксину в навколишнє середовище, і виникнення обґрунтованого припущення про можливість його наявності у продовольчій сировині вміст діоксинів будуть контролювати територіальні органи Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Текст етикеток харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок обов’язково затверджується МОЗ.

Наказ МОЗ від 18.08.14 р. № 576 набув чинності з 03.10.14 р. («Офіційний вісник України» від 03.10.14 р. № 77).

Новини за темою:

Безпечність та якість харчів в Україні за євростандартами – не раніше чим через рік

Виробників харчових продуктів хочуть забов’язати зазначати вміст солі та трансжирів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!