Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податкові перевірки: на питання відповідає Міндоходів

October 30, 2013

Нещодавно Міндоходів спільно з журналом «Вісник Міністерства доходів і зборів України» було проведено «гарячу» телефонну лінію на тему «Податкові перевірки». На запитання платників відповідала заступник директора – начальник Управління планування та інформаційного забезпечення Департаменту податкового та митного аудиту Міністерства доходів і зборів України Людмила Слаутіна.
1. Чи повідомляється платник податків про проведення позапланової документальної невиїзної перевірки?
Документальною невиїзною перевіркою вважається перевірка, яка проводиться в приміщенні контролюючого органу.
Статтею 78 Податкового кодексу (ПК) визначено обставини, за наявності яких можуть здійснюватися документальні позапланові перевірки.
Водночас згідно з п. 79.1 ПК документальна невиїзна перевірка здійснюється на підставі зазначених у пп. 75.1.2 ПК документів та даних, наданих платником податків у визначених ПК випадках або отриманих в інший спосіб, передбачений законом.
Пунктом 79.2 ПК встановлено, що документальна позапланова невиїзна перевірка проводиться посадовими особами контролюючого органу виключно на підставі рішення керівника контролюючого органу, оформленого наказом, та за умови надіслання платнику податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення або вручення йому чи його уповноваженому представнику під розписку копії наказу про проведення документальної позапланової невиїзної перевірки та письмового повідомлення про дату початку і місце проведення такої перевірки. Виконання умов цієї статті надає посадовим особам контролюючого органу право розпочати проведення документальної невиїзної перевірки.
Порядок надання платниками податків документів до перевірки визначено ст. 85 Податкового кодексу.

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!