Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Ліцензійні умови для провадження депозитарної діяльності

July 9, 2013

Затверджено ліцензійні умови провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) - депозитарної діяльності. 
Ці ліцензійні умови встановлюють кваліфікаційні, організаційні, технологічні та інші спеціальні вимоги, обов`язкові для виконання при провадженні професійної діяльності на фондовому ринку - депозитарної діяльності, крім депозитарної діяльності - діяльності з ведення реєстрів власників іменних ЦП. Професійний учасник ФР відповідно до отриманої ліцензії на здійснення окремого виду професійної діяльності на ФР - депозитарної діяльності зі зберігання та обслуговування обігу ЦП на рахунках у ЦП та операцій емітента щодо випущених ним ЦП має право здійснювати такі види діяльності

  • депозитарну діяльність депозитарію ЦП; 
  • депозитарну діяльність зберігача ЦП; 
  • діяльність з клірингу та розрахунків за угодами щодо ЦП. 

Встановлені умови провадження кожного з цих видів діяльності. Крім того, визначені відомості, які ліцензіат зобов`язаний подавати до НКЦПФР протягом строку дії ліцензії. 
Втратило чинність рішення ДКЦПФР від 26.05.06 р. № 349, яким були затверджені попередні ліцензійні умови депозитарної діяльності.

Рішення НКЦПФР від 14.05.13 р. № 814 набуло чинності з 09.07.13 р. («Офіційний вісник України» від 09.07.13 р. № 49).



Новини за темою:

За що можуть позбавити ліцензії на фондовому ринку?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!