Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Який порядок заповнення заголовної частини податкової накладної з 01.01.15 р.?

January 20, 2015

Згідно із п. 9 Порядку заповнення податкової накладної (далі-Порядок), діючого з 01.01.15 р. податкові накладні виписані неплатнику ПДВ реєструються в Єдиному реєстрі податкових накладних та не видаються отримувачу (покупцю) товарів/послуг.
У верхній лівій частині такої податкової накладної робиться відповідна помітка «X» та зазначається тип причини:
- «02» постачання неплатнику податку;
- «03» постачання товарів/послуг у рахунок оплати праці фізичним особам, які перебувають у трудових відносинах із платником податку;
- «11» складена за щоденними підсумками операцій.
Пунктом 12 Порядку визначено, що у разі постачання товарів/послуг отримувачу (покупцю), який не зареєстрований як платник податку, та у разі складання податкової накладної за щоденним підсумком операцій у рядку «Особа (платник податку) – покупець» зазначається «Неплатник»      у рядку «Індивідуальний податковий номер покупця» відображається умовний ІПН «100000000000».
У разі здійснення операцій з вивезення товарів за межі митної території України у рядку «Особа (платник податку) – покупець» зазначається найменування (П.І.Б.) нерезидента, у рядку «Місцезнаходження (податкова адреса) покупця» зазначається країна, в якій зареєстрований покупець (нерезидент), а у рядку «Індивідуальний податковий номер покупця» відображається умовний ІПН «300000000000».
У разі здійснення операцій з постачання товарів/послуг у рахунок оплати праці фізичних осіб, які перебувають у трудових відносинах з платником податку, у рядку ”Індивідуальний податковий номер покупця” відображається умовний ІПН ”400000000000”, а в інших рядках, відведених для заповнення даних покупця, платник зазначає власні дані.
У випадках, коли не визначено порядку заповнення окремих рядків заголовної частини податкової накладної, відведених для заповнення даних покупця, такі рядки не заповнюються (нулі, прочерки та інші знаки чи символи не проставляються).
За матеріалами ІДД ЗІР (розділ 101.19).

Новини за темою:
Зустрічаємо: податкова накладна-2015

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!