Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зміни в діяльності кредитних установ

September 2, 2013

Внесено зміни до Положення про критерії та фінансові нормативи діяльності кредитних установ.
Зокрема, встановлено, що субординований борг враховується до власного капіталу кредитної установи в обсязі, що не перевищує 50 % розміру основного капіталу, у разі його (боргу) відповідності таким умовам:
- договором боргу передбачено, що у разі банкрутства чи ліквідації позичальника повернення коштів за його позикою здійснюється лише після виконання зобов`язань позичальника перед іншими кредиторами;
- строк, на який він залучається, повинен бути не менше 5 років. Дострокове повернення коштів за таким боргом дозволяється тільки з ініціативи кредитної установи.
Крім того, сума інших складових власного капіталу, за винятком основного капіталу, не повинна перевищувати розміру основного капіталу.
Також визначено, що кредитна установа не може нести ризик стосовно однієї особи, що перевищує 15 % власного капіталу, а стосовно групи пов`язаних осіб – при перевищенні ним 20 % власного капіталу. Раніше граничний рівень ризику як стосовно однієї особи, так і групи пов`язаних осіб становив 25 % власного капіталу.

Розпорядження Нацкомфінпослуг від 18.07.13 р. № 2359
набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 03.09.13 р. № 65), крім положень щодо граничного рівня ризиків, які набудуть чинності з 01.01.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!