Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Акцизний податок: зміни з 01.01.15 р.

January 19, 2015

З 01.01.15 р. набув чинності Закон України від 28.12.14 р. № 71-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи".
Відтепер акцизний податок мають також сплачувати:
- суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів;
- оптові постачальники електроенергії;
- виробники електроенергії, які продають її поза оптовим ринком електроенергії (замість збору у вигляді цільової надбавки);
- власники імпортованих транспортних засобів, які переобладнують їх у легкові автомобілі.
Суб`єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, підлягають обов`язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням пункту продажу товарів не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому здійснюється господарська діяльність.
Для підакцизних товарів, які реалізуються в роздрібній мережі, ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (з ПДВ), у розмірі 5 %.
Суми податку перераховуються до бюджету суб`єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПК для подання податкової декларації за місячний податковий період.
Також з 01.01.15 р вводяться нові зразки марок акцизу для алкоголю і тютюну. Розмір плати за одну марку акцизного податку для алкогольних напоїв знижено з 0,27 грн. до 0,19 грн., для тютюнових виробів - з 0,14 грн. до 0,09 грн.
Роз’яснення ДФС від 17.01.15 р.

Новини за темою:
ДФС про мінімальну роздрібну ціну на шампанське у скляній тарі.
З 1 січня 2015 року введено 4 нові податки для автовласників.
Коди видів податків при декларуванні електроенергії та ТЗ: роз’яснює ДФС.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!