Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зміна адреси: як провести процедуру перереєстрації платником ПДВ?

March 26, 2013

Перереєстрація платника ПДВ у зв’язку зі зміною місцезнаходження має деякі особливості. До взяття на облік платника податків у податковому органі за новим місцезнаходженням він сплачує податки, збори, подає податкові декларації та виконує інші обов’язки платника податків за попереднім місцезнаходженням до кінця бюджетного року (п. 8 ст. 45 Бюджетного кодексу; пп. 10.1.4 Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.11 р. № 1588, далі – Порядок № 1588). 
Якщо до кінця бюджетного року залишається більше одного місяця після зміни платником податків місцезнаходження, то документи в податковому органі за новим місцезнаходженням мають бути сформовані протягом 5 днів після закінчення такого року, а якщо менше одного місяця, то перереєстрація платником ПДВ не є обов’язковою (пп. 10.1.5 Порядку № 1588; пп. 4.4.2 Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 07.11.11 р. № 1394, далі – Положення № 1394). Тоді платник самостійно визначає доцільність проведення процедури перереєстрації та отримання нового свідоцтва про реєстрацію платником ПДВ за старим місцем обліку на короткий термін і за необхідності проводить її в загальному порядку. 
Таким чином, у зв’язку зі зміною місцезнаходження та згідно з переведеннями на обслуговування до іншого податкового органу платник ПДВ здійснює перереєстрацію та отримує нове Свідоцтво платника ПДВ у податковому органі за попереднім його місцезнаходженням, а на початку наступного року проходить таку саму процедуру перереєстрації в податковому органі за новим місцезнаходженням. При цьому дата реєстрації і податковий номер платника ПДВ не змінюються.

Детальніше у «БАЛАНС» від 21.03.13 р. № 23.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!