Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Про суми доплати до мінімального стахового внеску необхідно звітувати!

November 26, 2013

Внесено зміни до Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління ПФУ від 19.12.03 р. № 21-1.
Встановлено, що особи, які здійснюють доплату до суми страхових внесків таким чином, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою, ніж мінімальний страховий внесок, формують і подають до органів ПФУ самі за себе відомості про суми доплати. Зазначені відомості подаються органам ПФУ (управлінням ПФУ в районах, містах, районах у містах, а також у містах та районах) протягом одного календарного місяця після здійснення доплати.

Постанова правління ПФУ від 21.10.13 р. № 19-1 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування у «Офіційному віснику України» від 03.12.13 р. № 91.

Нагадаємо, що відповідно до частини третьої статті 24 Закону від 09.07.03 р. № 1058-IV страховий стаж обчислюється в місяцях. Неповний місяць роботи, якщо застрахована особа підлягала загальнообов`язковому державному пенсійному страхуванню або брала добровільну участь у системі загальнообов`язкового державного пенсійного страхування, зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків є не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.
Якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків є меншою, ніж мінімальний страховий внесок, цей період зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови здійснення відповідної доплати до суми страхових внесків таким чином, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.
Якщо така доплата не була здійснена, страховий стаж враховується за кожний місяць пропорційно сумі сплачених страхових внесків.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!