Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нові форми поштових квитанцій

February 10, 2014

З метою приведення нормативно-правових актів, що застосовуються у сфері надання послуг поштового зв`язку, у відповідність до чинного законодавства затверджено Інструкцію про порядок застосування, виготовлення, забезпечення та обліку розрахункових книжок оператором поштового зв`язку, яка поширюється на всіх операторів поштового зв`язку незалежно від форм власності.
Інструкція встановлює єдиний порядок застосування, виготовлення, забезпечення та обліку розрахункових книжок форм № 1, № 5, № 47, № П-2 оператором поштового зв`язку.
Квитанції зазначених форм є формами розрахункових книжок для оформлення розрахунків за надані послуги поштового зв`язку без застосування реєстраторів розрахункових операцій. А саме, квитанції використовують:
№ 1 – для запису прийнятих реєстрованих поштових відправлень;
№ 5 – для запису прийнятих поштових переказів;
№ 47 – для запису прийнятих платежів та плати за послуги;
№ П-2 – для запису прийнятої передплати та плати за переадресування періодичних друкованих видань.
Розрахункові книжки цих форм застосовуються операторами поштового зв`язку при наданні користувачам послуг згідно з вимогами Закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", Переліку, затвердженого постановою КМУ від 23.08.2000 р. № 1336, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.  
Визнано такими, що втратили чинність, попередні форми та Інструкцію, затверджені наказом Державного комітету зв`язку України від 07.12.98 р. № 167.

Наказ Мінінфраструктури від 13.01.14 р. № 6 набуде чинності з дня опублікування.
[d1188] 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!