Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як визначити вартість основних фондів при введенні об’єктів в експлуатацію

April 15, 2014

Мінрегіон роз’яснює, що введення об’єктів в експлуатацію здійснюється згідно з Порядком прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, затвердженим постановою КМУ від 13.04.11 р. № 461 (надалі – Порядок).
Відповідно до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» датою прийняття об’єкта в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта є дата реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації або видачі сертифіката.
Вартість основних фондів, які приймаються в експлуатацію, зазначається у пункті 11 акта готовності об’єкта до експлуатації (додаток 3 до Порядку) без урахування ПДВ та зворотних сум.
У разі, якщо відповідно до п. 6 Порядку прийняття об’єкта в експлуатацію здійснюється у І або ІV кварталі і строки виконання окремих видів робіт з оздоблення фасадів та благоустрою території перенесені у зв’язку з несприятливими погодними умовами, при заповненні акта готовності об’єкта до експлуатації вартість основних фондів, що передаються балансоутримувачу, зазначається на дату їх прийняття, тобто без урахування вартості незавершених робіт.
Після виконання робіт з оздоблення фасадів та благоустрою території їх вартість визначається за примірними формами КБ-2в та КБ-3, складеними в установленому порядку, з уточненням у бухгалтерській звітності балансоутримувача вартості основних фондів, яка складається з вартості основних фондів, визначених на підставі акта готовності об’єкта до експлуатації та вартості робіт, виконаних після введення об’єкта в експлуатацію.

Лист Мінрегіону від 09.04.14 р. № 7/15-4119.


Новини за темою:

Нові примірні форми первинних облікових документів у будівництві

Роз’яснено порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!