Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 29 травня змінюються правила перевезення пасажирів та багажу залізничним транспортом

May 28, 2015

Затверджено зміни до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України.
Зокрема, встановлено, що посадка в поїзд дітей віком до 16 років здійснюється за пред`явленням документів, що посвідчують вік дитини (свідоцтва про народження дитини, нотаріально завіреної копії свідоцтва про народження дитини, паспорта одного із батьків, у якому є запис про дитину, проїзного документа дитини). Раніше потрібно було надавати виключно оригінал свідоцтва про народження.
Військовослужбовці (у період проходження строкової військової служби) здійснюють посадку в поїзд за пред`явленням військового квитка.
Для осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі, при проїзді їх до місця проживання документом, що засвідчує особу, є довідка про звільнення.
У разі відсутності прямого поїзда до станції призначення дозволяється оформлення пільгового чи безплатного проїзного документа в обмін на талони з однією пересадкою. Раніше кількість пересадок не враховувалась.
Заміна списків для групових перевезень можлива в пункті оформлення проїзних документів за заявою керівника групи один раз, не пізніше однієї доби до відправлення поїзда.
Крім того, встановлено, що у плацкартних вагонах нічних швидких та пасажирських поїздів, вагонах 2-го класу поїздів "Регіональний експрес", Інтерсіті (ІС) та Інтерсіті+ (ІС+)  кімнатні тварини не більше двох особин (малі собаки, коти тощо) перевозяться в ящиках, корзинах, клітках або контейнерах із водонепроникним абсорбуючим дном (не більше одного місця ручної поклажі), які розміщуються на місцях, призначених для ручної поклажі, на руках у пасажира або під місцями для сидіння. Раніше перевезення будь-яких тварин в плацкартних вагонах було заборонено.

Наказ Мінінфраструктури від 20.04.15 р. № 145 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від 29.05.15 р. № 40.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!