Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Працюючі пенсіонери мають право на ПСП

March 31, 2014

Громадянин, який одночасно з доходами у вигляді пенсії з Пенсійного фонду отримує доходи у вигляді заробітної плати, має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги за умови дотримання вимог п.169.1 ПК. При цьому, заробітна плата платника податку, нарахована протягом звітного податкового місяця, не повинна перевищувати граничний розмір доходу, який дає право на отримання ПСП. У 2014 році розмір заробітної плати, що дає право на податкову соціальну пільгу, становить 1710 грн.
Податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування (виплати).
Платник ПДФО подає роботодавцю заяву про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги.
Водночас, згідно з пп.169.2.3 ПК податкова соціальна пільга не може бути застосована до:
- доходів платника податку, інших ніж заробітна плата;
- заробітної плати, яку платник податку протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового чи майнового (речового) забезпечення учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад’юнктів, військовослужбовців, що виплачуються з бюджету;
- доходу самозайнятої особи від провадження підприємницької діяльності, а також іншої незалежної професійної діяльності.

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів.


Новини за темою:

Підстави для отримання податкової соціальної пільги

Розлучена мати має право на підвищену податкову соціальну пільгу

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!