Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд удосконалив соціальні нормативи користування комунальними послугами

October 29, 2015

Внесено зміни до постанови КМУ від 06.08.14 р. № 409 “Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування”.

Цими змінами удосконалено ряд державних соціальних нормативів споживання житлово-комунальних послуг в межах яких надаються пільги та житлові субсидії.

Зокрема, встановлено диференційовані за періодами часу обсяги електричної енергії у разі використання її для індивідуального опалення.

Так, за наявності окремого обліку споживання електроенергії за періодами часу соціальний норматив використання електричної енергії розподіляється таким чином:

- за двозонними тарифами, диференційованими за періодами часу: 67 % об’єму спожитої електроенергії за тарифом в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23-ї години до 7-ї години) та 33 % об’єму спожитої електроенергії за тарифом в інші години доби;

- за тризонними тарифами, диференційованими за періодами часу: 21 % об’єму спожитої електроенергії за тарифом в години максимального навантаження енергосистеми (з 8-ї години до 11-ї години і з 20-ї години до 22-ї години), 33 % об’єму спожитої електроенергії за тарифом у напівпіковий період (з 7-ї години до 8-ї години, з 11-ї години до 20-ї години, з 22-ї години до 23-ї години) і 46 % об’єму спожитої електроенергії за тарифом в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23-ї години до 7-ї години).

Також, у разі використання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) для абонентів, житлові будинки яких обладнані будинковими та/або квартирними приладами обліку встановлено соціальний норматив – 0,0548 Гкал на 1 кв. м. опалювальної площі на місяць в опалювальний період.

Документом встановлено коригуючі коефіцієнти для 1-2-поверхових, 3-4-поверхових будівель та будівель на 5 і більше поверхів в розрізі регіонів для розрахунку витрат теплової енергії, електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення.

Також, запроваджено соціальні нормативи користування послугами з вивезення рідких побутових відходів та відходів, які утворюються за умови відсутності послуг з централізованого водовідведення (при наявності послуг з централізованого водопостачання та вигрібних ям) – 4 куб метри на одну особу на місяць. У разі відсутності послуг централізованого водопостачання та водовідведення  - 25 л на добу на одну особу (0,76 куб м на місяць).

Постановою також визначено соціальну норму постачання холодної води у 4 куб. метри на одну особу на місяць у разі відсутності централізованого постачання гарячої води понад 14 діб.

Постанова КМУ від 28.10.15 р. № 842 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!