Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перші підсумки впровадження Національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі

November 4, 2016

25 жовтня 2016 року в Рівному відбувся семінар «Практикум з реалізації вимог нової нормативної бази з питань бухгалтерського обліку та звітності» для бухгалтерів і керівників бюджетних установ – розпорядників бюджетних коштів, організований ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» за підтримки редакції «Баланс-Бюджет».
З усіх районів і міст Рівненської області прибули учасники семінару-практикуму, щоб отримати консультації та практичні поради з організації та методики бухгалтерського обліку від кращих фахівців із питань бухгалтерського обліку та звітності, казначейського обслуговування державного і місцевих бюджетів, державного фінансового контролю. Актовий зал Національного університету водного господарства ледь умістив усіх охочих!
Адже лекторами семінару були:
Чечуліна Олена Олександрівна, виконавчий директор з питань координації та взаємодії з бюджетними установами ГО «ВБК», шеф-редактор журналу «Баланс-Бюджет», заслужений економіст України, канд. екон. наук, доцент;
Сушко Наталія Іванівна, докторант НДФІ ДННУ «Академія фінансового управління», канд. екон. наук, доцент, експерт журналу «Баланс-Бюджет».
Лектори розкрили практичну суть реформ, що відбуваються у сфері бухгалтерського обліку та звітності в державному секторі, за такими питаннями:
1. Огляд змін податкового законодавства.
2. Вимоги НП(С)БОДС щодо необоротних активів та інших нормативно-правових актів і практика їх реалізації. Найризикованіші операції з необоротними активами: реєстрація речових прав, капітальне будівництво, ремонти (поточний, капітальний), поліпшення (реконструкція, модернізація), визначення ліквідаційної вартості, безоплатне отримання, інвентаризація тощо.
3. Вимоги НП(С)БОДС та інших нормативно-правових актів щодо обліку та звітності запасів, зобов’язань, інших об’єктів обліку. Вирішення проблемних питань по об’єктах обліку.
4. Перспективи впровадження нової нормативно-правової бази у 2017 році
- НП(С)БОДС 121 «Основні засоби»;
- НП(С)БОДС 122  «Нематеріальні активи»;
-  НП(С)БОДС123 «Запаси»;                                                                                    
- НП(С)БОДС 128 «Зобов’язання».
Бухгалтери Рівненщини отримали відповіді на свої запитання під час семінару і в особистому спілкуванні з лекторами під час перерви та після семінару.

Ганна Писарчук, голова Рівненського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
rv@b-club.com.ua

[i3339]

Ваші колеги вже застосовують на практиці знання,
отримані на семінарах-практикумах
від Всеукраїнського бухгалтерського клубу!
Приєднуйтеся до своїх успішних колег і ви!

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!