Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи оподатковуються лікарняні військовим збором?

October 23, 2014

Встановлено, що допомога у зв`язку з тимчасовою непрацездатністю надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати, у разі настання в неї одного зі страхових випадків.

Допомога у зв`язку з тимчасовою непрацездатністю внаслідок захворювання або травми, не пов`язаної з нещасним випадком на виробництві та професійним захворюванням, виплачує фонд застрахованим особам починаючи з 6 дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення медико-соціальною експертною комісією інвалідності, незалежно від звільнення застрахованої особи в період втрати працездатності у порядку та розмірах, встановлених законодавством.

Працівники реалізують право на працю шляхом укладення трудового договору про роботу на підприємстві, в установі, організації або з фізичною особою. Працівники мають право зокрема на матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування у разі хвороби, повної або часткової втрати працездатності.

Отже, виплати за листками непрацездатності (оплата перших 5 днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця та допомога у зв`язку з тимчасовою непрацездатністю) з метою оподаткування військовим збором прирівнюються до заробітної плати.

Розяснення ДФС від 22.10.14 р.

Новини за темою:

Очікуємо узагальнюючу податкову консультацію з військового збору

Все про військовий збір! Порада від експерта редакції

Помилки при стягненні військового збору планується усунути

Коли не стягується військовий збір?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!