Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Хто отримує пільги на сплату земельного податку?

August 29, 2013

Право на пільги щодо сплати податку мають фізособи, які є платниками земельного податку згідно зі ст. 269 ПК : власники земельних ділянок, земельних часток (паїв); землекористувачі. 
Від сплати податку звільняються: інваліди І і ІІ групи; фізособи, які виховують 3 і більше дітей віком до 18 років; пенсіонери (за віком); ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; фізособи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Ці особи отримують право на пільги лише після оформлення права власності на земельну ділянку та внесення відповідних даних до державного земельного кадастру. Відповідно до Земельного кодексу права власності на ділянку та постійного користування земельною ділянкою виникають з моменту державної реєстрації цих прав.
Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізосіб, поширюється на 1 земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

  • для ведення особистого селянського господарства - у розмірі не більш як 2 га;
  • для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах - не більш як 0,25 га, в селищах - не більш як 0,15 га, в містах - не більш як 0,1 га;
  • для індивідуального дачного будівництва - не більш як 0,1 га;
  • для будівництва індивідуальних гаражів - не більш як 0,01 га;
  • для ведення садівництва - не більш як 0,12 га.

Також від сплати податку звільняються на період дії фіксованого с/г податку власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі цих земельних ділянок, паїв в оренду платнику фіксованого с/г податку.
Для отримання такої пільги фізособа повинна подати до територіального органу Міндоходів за місцезнаходженням земельної ділянки заяву довільної форми про надання пільги та документи, що засвідчують її право на пільгу, зокрема: паспорт, пенсійне посвідчення, посвідчення «Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», «Потерпілий від Чорнобильської катастрофи», «Учасник бойових дій», «Інвалід війни», «Учасник війни» тощо.

Роз’яснення Міндоходів від 27.08.13 р.

Новини за темою:
Нові межові знаки для встановлення меж земельної ділянки

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!