Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Якою буде тривалість навчального тижня у цьому навчальному році?

August 28, 2014

Cтруктура навчального року (за чвертями, півріччями, семестрами) та тривалість навчального тижня встановлюються загальноосвітнім навчальним закладом у межах часу, передбаченого робочим навчальним планом, за погодженням з відповідним органом управління освітою.
Варто звернути увагу, що саме до повноважень місцевих органів влади у межах, визначених Конституцією і законами України, належить функція державного контролю на відповідних територіях, зокрема, за додержанням законодавства з питань науки і освіти, а також реалізація державної політики у цих галузях.
Зараз у багатьох регіонах готуються рішення щодо можливих змін у структурі навчального року: йдуть розмови щодо шестиденного навчального тижня для шкіл. Міністерство, в принципі, таких змін не ініціює, бо для дітей це не дуже добре. Але можуть бути різні ситуації з енергоносіями на місцях. І тому, якщо ситуація вимагатиме, то рішення прийматимуть місцеві органи влади
Дії органів управління освітою та керівників навчальних закладів повинні узгоджуватися з батьківською громадськістю, відповідати чинному законодавству, санітарним нормам і правилам, а заходи, що вживатимуться, не повинні призводити до надмірного фізичного та психологічного перевантаження учнів.

За матеріалами офіційного веб-сайту МОН.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!