Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Форма звіту про контрольовані операції не містить поля «звітний новий»: як подати новий звіт?

June 25, 2014

Дійсно, у зв’язку з набуттям чинності Закону від 13.05.14 р. № 1260-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення трансфертного ціноутворення» (далі – Закон № 1260) платник податку в разі виявлення помилки у раніше поданому Звіті має право подати новий Звіт (до 01.10.14 р.) без будь-яких наслідків.

На підставі Звіту не здійснюється нарахування та/або сплата податкового зобов’язання та він не є документом, що свідчить про суми доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб та/або про суми утриманого та/або сплаченого податку. Тому, з урахуванням п. 50.1 Податкового кодексу (далі – ПК), якщо показники виправляються до закінчення встановленого строку подання звітності, штрафні санкції, передбачені п. 50.1 та 120.3 ПК, не застосовуються.

Оновлений Звіт має містити разом з виправленими показниками всю інформацію, яку було вірно зазначено в раніше поданому Звіті.

Згідно з пп. 39.4.2 ПК Звіт подається тільки засобами електронного зв’язку. Подання звіту на паперових носіях не передбачено законодавством.

У зв’язку з цим оновлений Звіт подається платником податків в електронному вигляді із заповненням поля «Звітний новий», передбаченого в електронній формі Звіту.

За матеріалами «БАЛАНС», 2014, № 49-50.

 

Новини за темою:

Про визнання операцій контрольованими

Звіт про контрольовані операції подається до 01.10.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!