Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Кому могут списать долг в валюте (Инфографика)

November 18, 2015

Найближчим часом Кабінет Міністрів України може одобрити законопроект про реструктуризацію боргу за кредити на житло у валюті. Таким чином, мають намір списати від 25% до 100% боргів. Про це інформує "Сегодня".

Як відомо, кредити у валюті не видають ще з 2008 року. Верховна Рада України приймала закон про їх перерахунок, однак МВФ цього не підтримав. Однак наразі з Фондом вже узгоджено новий проект закону, відповідно до якого людям невисоких доходів, які взяли кредит на житло вартістю до 2,5 млн. грн, 25% боргу спишуть. Як повідомила прес-служба Нацбанкe, такий законопроект запропонувала Незалежна асоціація банків України.

Хто підпадає під списання боргу — дивіться на інфографіці.


 

Отже, механізм списання боргу такий: людина звертається до банку з проханням реструктуризувати кредит. Банк, у свою чергу, переахує кредит у гривні. Потім певний відсоток (наприклад, 25%) списується. Проте платник повинен справно сплачувати кредит тому, що у випадку прострочення списану суму відновлять.

Відповідно до підрахунків, банк понесе втрати у розмірі 35 мільярдів гривень.

Однак експерти запевняють: умови цьго законопроекту будуть вигідні тільки пільговикам (інвалідамі учаснкиам бойових дій) та малозабезпеченим громадянам, які боргують невеликі суми. Ті ж, хто боргують значні суми, й надалі не зможуть погасити свій довг.

Разом з тим далеко не всі довжники задоволені, адже нововведення не стосуються тих, хто брав кредит для бізнесу. Як повідомив представник громадської ради при НБУ Ярослав Авременко, законопроект допоможе банкам суто формльно вирішити проблему. Зокрема, ВР зможе зняти мораторій на вилучення в рахунок боргу житла.   

(Публикуется на языке оригинала)

Источник:  http://uteka.ua/channels_store/publication/Komu-mozhut-spisati-borg-u-valyuti-%28Infografika%29-11340

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!