Ваше предоплаченное издание Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерия – это любовь!

(056) 370-44-25
Заказать звонок

Какая ответственность за несвоевременное представление налоговой декларации

January 28, 2016

Розпочалась кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2015 році. Задекларувати свої доходи це – конституційне зобов’язання та громадянський обов’язок кожного громадянина України.

Неподання або несвоєчасне подання платником податків податкових декларацій, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 грн, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Крім того, згідно зі ст. 164 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07 грудня 1984 року № 8073-Х неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 грн до 136 грн).

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 грн до 136 грн).

(Публикуется на языке оригинала)

Источник: http://uteka.ua/channels_store/publication/YAka-vidpovidalnist-za-nesvoyechasne-podannya-podatkovoi-deklaracii-13123

Присоединяйтесь к нашей странице и получайте новости первыми!

Спасибо, я уже с вами!