Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Увага! Проєкт чергових змін до форм ПН, РК і декларації з ПДВ

February 26, 2021

На момент підписання номера до друку на сайті ДПС зареєстровано проєкт наказу чергових змін до форм податкової накладної та розрахунку коригування (далі – ПН та РК), а також до форми декларації з ПДВ і додатків до неї. Ці зміни пов’язані із запровадженням з 1 березня 2021 року нової ставки ПДВ – 14 %, яка застосовується при постачанні сільгосппродукції згідно із Законом від 17.12.20 р. № 1115-IX. Також у декларації з’являться окремі рядки для відображення послуг нерезидента з місцем їх постачання на території України, які обкладаються ПДВ за ставкою 7 % (нагадаємо, це послуги з надання культурно-видовищних заходів і послуги тимчасового проживання в готелях).

Згідно з проєктом наказу до ПН та РК буде додано код нової ставки «14».

До форми декларації з ПДВ додаються нові рядки:

  • у розд. І: рядок 1.3 – для відображення операцій, що обкладаються ПДВ за ставкою 14 %; рядок 4.3 – для відображення податкових зобов’язань, нарахованих згідно з п. 198.5, 199.1 Податкового кодексу за ставкою 14 %, і рядок 4.3.1 – для коригування цих податкових зобов’язань; рядок 6.2 – для відображення податкових зобов’язань, нарахованих за ставкою 7 % при отриманні послуг від нерезидента з місцем їх постачання в Україні;
  • у розд. ІІ: рядок 10.3 – для відображення податкового кредиту за придбаннями товару, що обкладається ПДВ за ставкою 14 %; рядок 11.3 – для відображення податкового кредиту на підставі митної декларації, оформленої при ввезенні товару зі сплатою ПДВ за ставкою 14 %; рядок 13.2 – для відображення податкового кредиту за послугами нерезидента з місцем їх постачання в Україні, які обкладаються ПДВ за ставкою 7 %.

До додатка 1 до декларації з ПДВ також унесено зміни, пов’язані з появою нової ставки податку (додано графи для відображення операцій, що обкладаються ПДВ за ставкою 14 %).

Увага! Наказ, яким уносяться ці зміни, набуде чинності з 1-го числа місяця, що настає за місяцем його публікації.

Зінаїда ОМЕЛЬНИЦЬКА,
головний редактор журналу «БАЛАНС»

Джерело: "Баланс" № 9, який виходить з друку 09.03.21 г.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!