Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Класифікатор професій: про що слід знати роботодавцеві у зв’язку зі змінами у звітності з ЄСВ. Читайте у свіжому номері!

August 17, 2018

Представляємо вашій увазі «БАЛАНС» 2018, № 66-67 , який вийшов з друку 20.08.18 р.

ІНТЕРНЕТ ДЛЯ БУХГАЛТЕРА

Додаток 5 до декларації з ПДВ заповнюється в Електронному кабінеті автоматично

 

Оприлюднено проект форми бланка фінансової гарантії

 

Класифікація виноробної продукції відповідатиме європейській

 

Перелік кодів видів сплати планують оновити

НОВИНИ

Унесено зміни до Порядку обліку платників податків і зборів

 

Затверджено єдиний порядок контролю у сферах енергетики та комунальних послуг  

 

Cімейне ФГ у статусі фізособи-підприємця може бути єдинником четвертої групи

 

Яка фінзвітність подається при реєстрації випуску акцій у разі зміни розміру статутного капіталу товариства

 

СУДОВА ПРАКТИКА

Договір оренди земельної ділянки під час переходу права власності розривається, якщо це передбачено договором     

За загальним правилом у разі зміни власника земельної ділянки договір оренди цієї ділянки не розривається. Проте новий власник має право вимагати розірвання договору оренди земельної ділянки, якщо це прямо передбачено умовами договору

 

Штрафи, передбачені госпдоговором за порушення контрагентом порядку реєстрації ПН, не підлягають стягненню      

Сторони договору, зважаючи на практику реєстрації ПН в ЄРПН, що склалася на сьогодні, прагнуть убезпечити себе від фінансових втрат у сумі податкового кредиту за операціями, за якими постачальник не зареєстрував ПН. Для цих цілей вони передбачають у госпдоговорах штрафні санкції.

 

Створивши робочі місця для осіб з інвалідністю, роботодавець не зобов'язаний займатися пошуком таких осіб для працевлаштування

Підприємство не підпаде під адміністративно-господарські санкції, якщо вживе всіх заходів, що залежать від нього, зі створення робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

аналіз документів і роз’яснень

Новації від Фонду соціального страхування: ще більше контролю за призначенням і витрачанням грошей Фонду

Постанова правління ФСС України від 19.07.18 р. № 13 «Про затвердження Положення про комісію (уповноваженого) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності»  

День 19 липня 2018 року виявився для Фонду соціального страхування дуже плідним на постанови. Ми розповімо про три постанови, і почнемо зі змін у Протоколі комісії із соцстрахування, які почали діяти 27 липня. А потім хочемо заздалегідь ознайомити вас із новим механізмом фінансування та новим порядком призначення, перерахування і проведення страхових виплат (затверджено постановою правління ФСС від 19.07.18 р. № 11), які почнуть діяти з 10 жовтня 2018 року.

 

Чотири узагальнюючі податкові консультації Мінфіну з питань ПДВ: головні висновки

Наказ Мінфіну України від 03.08.18 р. № 673 «Про затвердження узагальнюючих податкових консультаційз деяких питань оподаткування податком на додану вартість»     

Наказом Мінфіну від 03.08.18 р. № 673 затверджені чотири узагальнюючі податкові консультації. Нагадаємо, що УПК – це оприлюднена позиція Мінфіну про практичне використання окремих норм податкового (та іншого) законодавства, яка склалася за результатами узагальнення ІПК, наданих ДФС (пп. 14.1.173 ПК). Розглянемо докладніше, що роз'яснив Мінфін в УПК № 673 у свіжому випуску!

 

Хто платить орендну плату за землю, якщо нерухомість належить одній особі, а земельна ділянка – в оренді в іншої?

Індивідуальна податкова консультація ГУ ДФС України у м. Києві від 15.06.18 р. № 2658/ІПК/10/26-15-12-04-18

ДФС в ІПК № 2658 відповіла на запитання орендаря земельної ділянки. Ділянка знаходиться в державній і комунальній власності. Нерухомість, яка розташована на цій ділянці, була придбана третьою особою за інвестиційним договором. Орендаря цікавить, як платити за оренду землі в такій ситуації.

 

мсфз: практика застосування

Виплата пільгових пенсій та актуарні розрахунки за МСФЗ           

 

Як згідно з МСФЗ створити забезпечення витрат на виплату і доставку пільгових пенсій

Чим цінна ця стаття: узявши за основу наведений у статті алгоритм і готові формули, невеликі підприємства зможуть самостійно робити розрахунок забезпечення за пенсійними планами з установленими виплатами своїм працівникам.

договірна робота на підприємстві

За боржника за договором платить третя особа: як це оформити? 

Чим цінна ця консультація: у статті розглянуто, як правильно оформити договірні відносини у випадку, якщо оплату за договором здійснює третя особа.

Від чого допоможе захиститися: від штрафних санкцій, передбачених договором за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань.

 

Оплата через третю особу: у кого буде податковий кредит?

Із цієї статті ви дізнаєтеся: хто має право на податковий кредит при оплаті товарів (послуг) третьою особою – платник чи отримувач.

Що можна зробити на практиці: візьміть на озброєння наші рекомендації, щоб не піддавати ризику податковий кредит покупця.

ПЕРЕВІРКИ та ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Як призупинити постанову Держпраці про накладення штрафу до винесення рішення судом

Ситуація. За результатами інспекційного відвідування орган Держпраці наклав штраф на підприємство в розмірі 111 690 грн. згідно з абзацом другим ч. 2 ст. 265 КЗпП – за фактичний допуск співробітника до роботи без оформлення трудового договору. Підприємство не погодилося з таким рішенням Держпраці та подало позов до суду про скасування постанови про накладення штрафу. Однак, незважаючи на процес оскарження, орган Держпраці направив цю постанову на виконання до територіального органу державної виконавчої служби.

У чому запитання. Чи можна призупинити виконання постанови органу Держпраці про накладення штрафу до набуття чинності рішення суду?

Читайте у свіжому номері!

трудові правовідносини

Класифікатор професій: про що слід знати роботодавцеві у зв'язку зі змінами у звітності з ЄСВ        

Чим цінна ця стаття: у ній розказано, чому зараз важливо, щоб штатний розпис відповідав Класифікатору професій.

Що можна зробити на практиці: звірити свій штатний розпис із Класифікатором професій і за необхідності внести зміни до своєї кадрової документації, користуючись нашими рекомендаціями і підказками, щоб уникнути штрафів за порушення трудового законодавства.

 

На підприємстві – тільки директор: як йому піти у відпустку?       

Ситуація: директор є єдиним працівником і засновником підприємства. Він хоче піти у щорічну відпустку.

У чому питання: як правильно оформити відпустку директорові та на кого покласти обов'язки на час його відсутності, якщо інших найманих працівників на підприємстві немає.

 

Головбух заміщає директора: як це оформити?

Директор іде у щорічну відпустку і хоче залишити замість себе головного бухглатера. Чи можна це зробити?

ПРИВАТНИМ ПІДПРИЄМЦЯМ

Чи може підприємець займатися тим самим видом діяльності, що й ТОВ, де він працює директором?

Директор нашого ТОВ одночасно займається підприємницькою діяльністю. Види діяльності товариства та підприємця збігаються. Чи не заборонена така співпраця для ТОВ законодавчо? Читайте у свіжому номері!

 

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!