Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Бюджет» № 33, 2020

August 5, 2020

Болючі питання треба зрушувати з місця
Усе частіше ми чуємо, що все дістало, треба щось змінювати в законах, правилах та ставленні до визначених порядків, але нічого для цього не робиться. Річ у тім, що є купа проблем, але немає часу їх розв’язувати, є купа незавершених справ, але вони все відкладаються на потім. Ми можемо допомогти вам зрушити з місця болючі професійні питання в галузі бухгалтерського обліку, цивільно-правових відносин, оподаткування та звітності, оплати праці та кадрів. Користуйтеся нашими сервісами: друковане видання «БАЛАНС-БЮДЖЕТ», інформаційно-електронний ресурс Uteka та консультаційна лінія, – і ви отримаєте підтримку для руху вперед!
Зміни до законодавства у зв’язку з оголошеним в Україні карантином, який почався 12 березня 2020 року і постійно продовжується, стосуються кожного. На сьогодні згідно з постановою КМУ від 22.07.20 р. № 641 карантинні заходи продовжено до 31 серпня. Тож на нашу консультаційну лінію надходить чимало запитань стосовно орендних відносин та нарахування орендної плати саме в цей період. Суть їх зводиться до одного: чи продовжувати нарахування зобов’язань за договорами оренди державної та комунальної власності. Тож у консультації номера розглянемо, які орендарі можуть скористатися передбаченими пільгами та як бути орендодавцям, у яких утвориться переплата за договорами оренди та за розрахунками з бюджетом.
Програма «Держава у смартфоні» продовжує свій розвиток. І от уже з 1 серпня 2020 року під час здійснення готівкових розрахунків можна буде застосовувати програмні РРО. Що це за фрукт і з чим його їдять, розберемо на сторінках цього випуску.
Цього року ми вже неодноразово консультували щодо благодійної допомоги. Але запитання залишаються. Адже відомо, що благодійні грошові внески завжди є предметом пильної уваги контролюючих органів. Тож поговоримо про благодійні надходження в касу КНП. Чи може взагалі КНП отримувати благодійні внески від пацієнтів? Якщо так, то як оформити такі надходження? На що можна їх витрачати та як відобразити в обліку?
Держава поставила завдання покращити заробітки та умови праці працівників закладів охорони здоров’я. Отже, ще одна спроба: з 1 вересня обіцяють доплати медпрацівникам. Розповімо про особливості цих доплат та приємні сюрпризи стосовно заробітку, які очікують медпрацівників найближчим часом.
Робота директора будь-якої установи чи закладу є дуже відповідальною. А на час його відсутності, наприклад на період відпустки, виконання його обов’язків тимчасово доручається іншим працівникам. Як оформити та оплатити таку роботу? У рубриці «Кадри та зарплата» розглянемо ситуацію, коли практичний психолог тимчасово виконує обов’язки директора інклюзивно-ресурсного центру, наведемо варіанти оформлення та розрахунки заробітку.
Якщо в установі чи організації затверджено в установленому порядку колдоговір, то захищеними себе почуватимуть як працівники, на яких поширюється його дія, так і самі роботодавці, адже норми колдоговору є обов’язковими для виконання. Розглянемо деякі моменти, які мають ураховуватися під час розробки колдоговорів закладів охорони здоров’я, культури, ОМС, держорганів.
У рубриці «Юридичні питання» розглянемо особливості роботи в режимі неповного робочого часу, який застосовується для осіб певних категорій, кому роботодавець зобов’язаний установити такий режим, а кому – може й відмовити.
Не відкладайте цей випуск на потім. Читайте, вивчайте прямо зараз. Збагачуйте свої знання та розширюйте досвід.

Журнал «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» – нічого зайвого, лише найважливіше!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» на II півряччя 2020 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 334-62-70, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!