Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Бюджет» № 29, 2020

July 8, 2020

Поганий той солдат, який не мріє стати генералом!
Якщо ви читаєте цей журнал, то ви – бухгалтер або кадровик. Або ж просто вас цікавлять питання оплати праці чи бухобліку. У будь-якому разі ви на правильному шляху і з допомогою наших експертів отримаєте потрібну інформацію та відповіді на свої запитання. Крім того, ви зможете навчитися та розвинути свої професійні навички. Тож у сьогоднішньому випуску ви дізнаєтеся, як у бухобліку відобразити кошти, що підлягають поверненню згідно з актом перевірки ФСС. Як довести до відома ФСС про виявлену суму переплати за лікарняним (у разі самостійного виявлення помилки), повернути кошти ФСС і відкоригувати звітність за нарахуваннями та утриманнями.
З 01.01.20 р. набули чинності зміни до Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затвердженого постановою КМУ від 14.04.97 р. № 346. Які саме норми законодавства змінилися та на що вплине зміна тривалості відпустки, розглянемо на сторінках цього номера.
У консультації «Оплата праці цивільних осіб на лінії зіткнення» торкнемося питань, пов’язаних із стимулюванням праці в нинішніх умовах цивільних осіб, залучених до робіт із захисту Вітчизни.
Локальні документи ОМС щодо оплати праці мають бути приведені у відповідність до Постанови № 441, адже нещодавно відбулося підвищення посадових окладів працівників місцевих рад та їх виконавчих органів. Розглянемо, як саме вони змінилися та на що слід звернути увагу керівникам цих структур.
До роботи, що потребує безпосереднього спілкування із хворими (чи потенційно хворими) на COVID-19, залучаються не лише медичні, а й інші працівники. Про кого саме йдеться та як стимулюється їхня праця в нинішніх умовах, ви дізнаєтеся з консультації цього випуску.
Під час карантину багато працівників змушені були піти у відпустки без збереження зарплати. Як правильно мала бути оформлена така відпустка з урахуванням вимог законодавства, роз’яснює наш юрист-експерт.
Установи поступово виходять із карантинного режиму. Після поновлення їх роботи кадровикам слід перевірити ті кадрові документи, які мали бути завізовані співробітниками, а також упевнитися, що всю кадрову документацію, створену під час карантину, оформлено належним чином. Детальніше – на сторінках випуску «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» № 29.

Навчайтеся та розвивайтеся разом із виданням «БАЛАНС-БЮДЖЕТ»!

Журнал «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» – нічого зайвого, лише найважливіше!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» на II півряччя 2020 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 334-62-70, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!