Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Бюджет» № 30, 2021

August 2, 2021

Шановні колеги!
Експерти та консультанти «БАЛАНС-БЮДЖЕТУ» підготували для вас новий цікавий спецвипуск «Оплата праці за професіями та галузями: запитання-відповіді». Тому приділіть кілька годин, щоб підвищити свої професійні знання. Насамперед проаналізуємо практику подання Податкового розрахунку за І квартал 2021 року та надамо відповіді на безліч запитань, що виникли під час його складання.
Нещодавно було внесено зміни щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку в понад 40 законодавчих актів. Деякі зміни торкнулися й кадрового діловодства. Що саме змінилося – розглянемо в цьому спецвипуску.
Підвищення кваліфікації педпрацівника є передумовою для його подальшої роботи в освітньому закладі. У законодавчих документах поряд з іншим зазначаються умови підвищення кваліфікації. Однак не згадується така умова, як підвищення кваліфікації педпрацівника, який перебуває у відпустці. Отже, чи можливе таке підвищення кваліфікації та чи має право школа визнавати таке підвищення кваліфікації, розглянемо в нашому матеріалі.
Законом про зайнятість населення забороняється в оголошеннях (рекламі) про вакансії зазначати обмеження щодо віку кандидатів, пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, за винятком специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі, висувати вимоги, що надають перевагу одній із статей. Отже, що ж це за специфічні роботи та яка відповідальність за порушення норм зазначеної вище статті, дізнайтеся, читаючи статтю нашого експерта.
Практика призначення працівника виконуючого обов’язки на вакантну посаду є порушенням. А чому це так, пропонуємо розібратись. А також з’ясувати, як застосовувати зазначену конструкцію та чим у такому разі керуватися.
Профспілки працівників нададуть відповіді на кадрові запитання працівників ЗЗСО, а саме:
• Чи правомірні дій виконавчого органу територіальної громади з прийняття рішення щодо скорочення посад працівників закладів освіти?
• Скільки годин педнавантаження може мати педагог-організатор? Чи має він право одночасно виконувати обов’язки класного керівника? Як має нараховуватися доплата за класне керівництво?
Наші консультанти відповідають на запитання, що надійшли на консультаційну лінію «БАЛАНС-БЮДЖЕТУ»:
• за яким механізмом мають здійснюватись «коронавірусні» доплати лікареві, медсестрі та молодшій медсестрі, які працюють у школі;
• як оплачувати лікарняний у період соціальної відпустки працівника? Як діяти роботодавцеві в умовах упровадження електронного листка непрацездатності?
Читайте наші випуски та знайомтеся з порталом «БАЛАНС-БЮДЖЕТ», адже з нами завжди є рішення!

Журнал «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» – нічого зайвого, лише найважливіше!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» на II півріччя 2021 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 333-91-40, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!