Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Бюджет» № 15, 2021

April 14, 2021

Коня керують уздами, а бухгалтера – знаннями
Злиття двох звітів відбулося. І кожен бухгалтер уже має вчитися формувати нову квартальну об’єднану звітність з ЄСВ, ПДФО та ВЗ правильно. У «БАЛАНС-БЮДЖЕТІ», 2021, № 10 ми вже розбиралися, як скласти новий податковий розрахунок. Але від помилок ніхто не застрахований, тому в цьому номері ви знайдете правила й конкретні приклади, як за допомогою нової форми розрахунку виправити помилки, допущені у звітності з ПДФО та ЄСВ до 2021 року і в поточному році.
До редакції звернувся Юрій Кондратовець, депутат міської ради, із запитанням щодо поповнення статутного капіталу комунального підприємства та придбання за ці кошти основних засобів. Адже у зв’язку зі зміною адміністративно-територіального устрою сільські ради передають майно (у т. ч. автотранспорт) до ради об’єднаної територіальної громади. У консультації розберемо: як документально оформити передання автотранспорту між установами; за якою формою складається передавальний акт і хто повинен його підписати та затвердити; як відобразити в обліку передання авто між радами. Щоб не припуститися помилок у такій копіткій справі, пояснимо, як зробити все правильно.
У рубриці «Бухгалтерський облік» розберемо питання бюджетної установи, на балансі якої є тварини. Зокрема, кінь. Але як тільки скоротилося фінансування та штатні одиниці, нікому доглядати тварину. До того ж цьогоріч у кошторисі не запланували асигнувань на заготівлю кормів. Що ж робити? Звісно, продати. Чи треба погоджувати продаж такого активу з головним розпорядником бюджетних коштів та як показати в обліку його вибуття? А що робити, якщо кінь захворів? На всі ці запитання ми надамо відповіді в консультації.
Дуже важливо правильно визначити КЕКВ для купівлі того чи іншого приладдя, а іноді ой як не просто це зробити. У статті розповімо, за яким КЕКВ слід придбавати витратні матеріали для обслуговування принтера, як оприбуткувати придбаний на заміну зношеному картридж, як оплачувати та обліковувати заміну тонера.
З 04.03.21 р. набули чинності зміни до КУпАП, унесені Законом від 03.02.21 р. № 1187-ІХ, відповідно до яких суми штрафів за порушення вимог пожежної безпеки суттєво збільшено. Тож розглянемо основні норми щодо забезпечення пожежної безпеки в установах, які є актуальними в будь-який час. 
У рубриці «Держзакупівлі» розберемо питання закупівлі електроенергії. Без неї ніяк, а процес закупівлі досить складний, і закупити вчасно інколи не вдається. Відтоді, як електроенергія стала конкурентним товаром, багато замовників стикаються з проблемами її постачання через закупівлі: то ніхто не прийшов на торги, то всіх відхилили, то оскаржили, і вже немає часу чекати на завершення процедури закупівлі. А ще прикріше, коли за вже укладеним договором учасник порушує умови постачання. Як діяти в подібних ситуаціях і, зокрема, в умовах карантину?
А також розглянемо питання про скасування оголошеного тендеру на закупівлю пально-мастильних матеріалів. Його оголосили повторно. Але чи можна одночасно провести допорогову закупівлю ПММ на 49 тис. грн, якщо виникла нагальна виробнича потреба?
Отримуйте вмотивовані відповіді на запитання на сторінках «БАЛАНС-БЮДЖЕТУ» та, керуючись цими знаннями, завжди відчуватимете підтримку у своїй бухгалтерській роботі. 

Зміст номеру

 

Огляд законодавства

Читати Новини від НАДС .....с. 2

Читати Новий порядок ведення обліку податків, зборів, платежів та ЄСВ .....с. 3

Бухгалтерський облік

Читати Передати авто правонаступнику без порушень .....с. 5

Читати Кінь у господарстві: продати чи списати? .....с. 11

Читати Картридж для офісної техніки: МНМА чи запаси? .....с. 15

Звітність

Читати Податковий розрахунок із ПДФО та єСВ: виправляємо помилки без помилок! .....с. 17

Контроль та аудит

Читати Пожежна безпека у світлі законодавчих змін .....с. 24

Ви запитували

Читати Як закупити електроенергію за «ковідною» процедурою? .....с. 28

Читати Чи можна під час проведення процедури закупівлі здійснити допорогову закупівлю у зв’язку з нагальною потребою? .....с. 29

Читати Працевлаштування без відмітки про звільнення: чи можливо? .....с. 30

Читати Чи присвоювати новий табельний номер у разі переведення працівника? .....с. 31

Журнал «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» – нічого зайвого, лише найважливіше!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» на 2021 рік,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 333-91-40, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!